2017-08-31 15:15:25• hírek • Kocsis Zoltán

Tíz millió eurós pályázatok Sárközújlakon

Négy jelentős pályázatot már biztosan megnyert Sárközújlak Polgármesteri Hivatala, de az ötödikre is komoly esélye van. Ha ez megvalósul, a mindössze ötezer lélekszámú kisváros egészen elképesztő 10 millió eurós (!) beruházást indíthat el a következő hónapokban.

Erősen megtévesztő kifejezés ebben az esetben a nyerni ige, mert sokak számár azt engedi feltételezni, hogy a vakszerencse következtében nyert meg ezt vagy azt – ebben az esetben – az önkormányzat. Erről azonban szó sincs, főleg, ha országos vagy uniós pályázatokról van szó. „Ezúttal is szeretnék köszönetet mondani kollégáimnak, a tanács tagjainak, a polgármesteri hivatal minden dolgozójának, aki részt vett és segített ebben a gigászi munkában”, fejezte ki háláját Piricsi Artúr polgármester.

A legnagyobb volumenű pályázat értéke 12 millió lej, azaz 2,7 millió euró. Ebből az önkormányzat leszigeteli és korszerűsíti mind az öt panel tömbházát. „Ez a beruházás nem csak a tömbházak lakóinak életébe hoz majd minőségi változást, de a város képét is alapvetően változtatja meg”, foglalta össze az az uniós POR tengelyen sikerrel megpályázott projekt jelentőségét Piricsi.

A második legnagyobb értékű pályázat Kissárközt, Meggyesgombást és Adorjánt érinti. Itt 11 millió lejből építik ki a szennyvízhálózatot. Az ehhez szükséges finanszírozást ugyanabból az Országos Településfejlesztési Programból sikerült biztosítani, mint azt az 5 millió lejt, amelyből Kissárközön és Meggyesgombáson építik majd ki az ivóvízhálózatot. Ezen beruházások lezártával a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatal igazgatása alá tartozó valamennyi településen kiépül a közművesítési hálózat.

A negyedik pályázat a Petőfi Sándor Általános Iskolát érinti. Ennek korszerűsítésére négy millió lejt sikerült lehívni. Ebből egyrészt kicserélik a fűtési rendszert és a villanyhálózatot, másrészt pedig modernizálják a felszerelést: interaktív táblákat vásárolnak, kicserélik a padokat...

„Várhatóan szeptember végén, október elején aláírunk egy olyan szerződést, amely a sárköziek régi álmát váltaná valóra”, fogalmazott optimistán Piricsi. Ez lehetővé tenné 14 kilométernyi út leaszfaltozását! Ezzel pedig nem maradna aszfaltozatlan út és utca a négy településen. „Néhány éve ez még lehetetlennek tűnt, éppen ezért köszönetet kell mondanom Turós Lóránd szenátornak, Magyar Lóránd parlamenti képviselőnek és Pataki Csaba megyei tanácselnöknek, akik teljes mellszélességgel támogatták ezen pályázatok ügyét”, fogalmazott Piricsi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: